RSS
15 Dec 2010

De zoveelste top zoveel

Author: Laura Wismans | Filed under: Wvttk

Het is er de tijd van het jaar voor. Snert, mutsen en… lijstjes met top-zoveels van 2010. Aan die trend doe ik natuurlijk mee. Hieronder dus mijn top zoveel van 2010 met andere topzoveels en compilaties die het kijken waard zijn. Ik heb me er in ieder geval mee vermaakt de afgelopen dagen. En dan moet de Top2000 nog beginnen.

1. Zeitgeist 2010: Year in Review
Een compilatie van wat er dit jaar is gebeurd aan de hand van zoekopdrachten en andere Google-toepasssingen. Heel leuk gedaan.

2. Filmography 2010
Het jaar in ieniemieniestukjes van films. Veel leuker dan het ouderwetse reclameraden, maar één keer knipperen met je ogen en je hebt een film gemist. Opletten dus!

3. Fail Compilation of 2010
Omdat het kan. Lachen om andermans leed, buitengewoon geschikt voor een brakke ochtend of de voorafgaande avond. (Er zijn trouwens tig van dit soort compilaties te vinden)

4. Top Twittertrends 2010
Deze top zoveel is misschien iets te vroeg verschenen. Het news event waar het meest over getwitterd is tot nu toe is namelijk de olieramp in de Golf van Mexico, terwijl dit event eind deze maand weleens van zijn troon gestoten kan zijn door Wikileaks. Toch een mooi inkijkje in waar de twitterende wereldbevolking zich zoal mee bezighoudt.

5. Flowing Data – 10 Best Data Visualisation Projects of the Year – 2010
En omdat ik op deze website graag ook inhoudelijk bezig wil zijn: het topperlijstje van Flowing Data. Sinds ik me ben gaan verdiepen in datavisualisatie is Flowing Data mijn lievelingssite. Op dit gebied dan. Er zijn veel sites te vinden met infographics, meestal leuk gemaakte infographics die weinig data bevatten. Er zijn ook veel sites met data, waar je zonder infographic niets van kunt maken. Flowing Data maakt zelf en vindt op andere sites infographics zoals ik ze graag zie: mooi vormgegeven en met veel data er in verwerkt. De moeite waard om even de tijd voor te nemen!

Leave a Reply